nieuws

Uitspraak in zaak vakantiehuisjesoplichter

Hotel

De rechtbank in Groningen doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Marcel B., de 41-jarige eigenaar van de website villaspanjehuren.nl, die vorig jaar zomer honderden vakantiegangers zou hebben opgelicht. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar celstraf geëist.

Uitspraak in zaak vakantiehuisjesoplichter

De zaak kwam in juli aan het licht, toen tien gedupeerden aangifte deden omdat zij tevergeefs naar Spanje waren gereisd. B. haalde foto’s van Spaanse huizen via Google van internet en bood ze vervolgens onder een vals adres aan op villaspanjehuren.nl. In totaal hebben Nederlanders en Belgen 548 aangiften tegen de eigenaar van het Groningse bedrijf gedaan. Marcel B. zou ruim 519.000 euro hebben buitgemaakt door de gedupeerden niet bestaande vakantiehuisjes te verhuren.

B. werd op 15 oktober in het Spaanse Alicante aangehouden, toen een bekende van de man hem daar wilde opzoeken.

Reageer op dit artikel