nieuws

Van der Most mag hotel bouwen in Hardenberg

Hotel

Ondernemer Herman van der Most, broer van de bekende zakenman Hennie van der Most, mag een hotel bouwen bij de Evenementenhal Hardenberg. Dit heeft de gemeenteraad van Hardenberg deze week besloten.

Van der Most mag hotel bouwen in Hardenberg

Het hotel moet bovenop een restaurant met 1800 zitplaatsen komen. Het pand moet verrijzen op de voormalige parkeerplaats voor de bestaande beurshallen. De geschatte bouwkosten bedragen 12 miljoen euro.

Van der Most heeft aangegeven in 2012 te willen starten met de bouw van het hotel en het restaurants. Hij houdt een kleine slag om de arm: ‘mits de marktontwikkelingen daar ruimte voor bieden.’

Extra hotelkamers

Het hotel krijgt 190 kamers en een congrescentrum met vergaderzalen. De gemeente onderschrijft de mening van Herman van der Most dat er dringend behoefte is aan extra hotelkamers in Hardenberg. Concreet wil de gemeente de hotelcapaciteit met minimaal vijftig procent uitbreiden.

Behalve de zakelijke markt ziet de ondernemer brood in leisure-gasten. ‘Ik denk met name aan ouderen, die hier een paar dagen in de omgeving willen fietsen. Zij kunnen hier prima terecht’.

‘Nieuwe Bonte Wever’

Van der Most heeft ambitieuze plannen met de evenementenhal in Hardenberg. Hij wil het complex laten uitgroeien tot een ‘nieuwe Bonte Wever’. Het nieuwbouwplan voorziet in een verbinding met het toekomstige hotel. Op een van de beurshallen komt een tuinterras voor de hotelgasten.

Reageer op dit artikel