nieuws

Contract Hilton Classic US burger getekend

Hotel

Hilton heeft de nieuwe hamburger, de Hilton Classic US burger, gepresenteerd. In het Amsterdamse vijfsterrenhotel werd dinsdagmiddag het contract voor een grote Europese deal met de bekende Nederlandse horecaslager Nice to Meat getekend.

Contract Hilton Classic US burger getekend

Nice to Meat heeft het recht verworven de hamburger te leveren aan alle hotels van deze keten in Europa. Totaal gaat het om 182 hotels, verdeeld over 24 landen. Op jaarbasis verwacht Nice to Meat enige honderdduizenden hamburgers te leveren.

In Amsterdam werd dinsdag de handtekening gezet onder het exclusieve contract. Getekend werd er door Mikel Pouw van Nice to Meat, Steven Henderson namens Hilton, John Brook van US Meat Export Federation en Jere White van Kansas Corn Commission.

De Hilton Classic US burger is een hamburger van 224 gram Black Angus vlees. Het vlees wordt geproduceerd bij het Amerikaanse Creekstone Farms. De runderen krijgen voor de slacht speciale voeding van maïs. De hamburger wordt op een speciale manier gemengd en bevat geen e-nummers.

Hilton Amsterdam kreeg de primeur van de nieuwe burger omdat het Amsterdamse hotel in de jaren zestig de eerste vestiging in Europa was waar de oerversie van de Hilton Classic burger op het menu stond.

Tip

Dinsdag 23 maart meer over de Hilton Classic US burger in Misset Horeca Live.

» Bekijk hier alvast een fotoreportage.

Reageer op dit artikel