nieuws

Daders roof American hotel op bewakingscamera

Hotel

Misset Horeca heeft videobeelden van de vermoedelijke dader(s) van de roof uit de lobby van het Eden Amsterdam American hotel. Dinsdagmiddag gingen onbekenden aan de haal met de Dutch Hotel Award, de vakprijs die het American in 2008 won.

Daders roof American hotel op bewakingscamera

De beelden zijn afkomstig van de bewakingscamera van het American. Volgens general manager Claire van Campen gaat het zo goed als zeker om de dieven. Op de camerabeelden zijn twee mannen en een vrouw te zien die via de zijentree van het hotel naar binnen gaan.

‘We zijn er in geluisd’

Dinsdagmiddag rond 16.00 uur zag het drietal kans de award van een muur in de lobby de schroeven. De dieven konden met een smoes ongestoord hun slag slaan. Vooraf was bij het management een onderhoudsbeurt van de award aangekondigd.Van Campen: ‘Het ging allemaal heel snel, we zijn er ingeluisd’.

Lege plek op muur

Over de identiteit van de daders is nog niets bekend. Eden doet vooralsnog geen aangifte, in de hoop dat de daders de Dutch Hotel Award uit eigen beweging terugbrengen. ‘Het managementteam is boos en aangeslagen over de diefstal, zegt gm Van Campen. ‘Het is een prijs die we dankzij keihard werken hebben gekregen. We zijn trots op de award. Nu kijken we naar een lege plek op de muur en dat doet pijn, heel veel pijn’. Juryvoorzitter Bas Tolmeijer van de Dutch Hotel Award bestempelt de roof van de vakprijs als ‘laffe daad’.

Reageer op dit artikel