nieuws

Green Keys voor Zonheuvel en Kaap Doorn

Hotel

Zowel Hotel- en conferentiecentrum Zonheuvel als Kaap Doorn Conferentiecentrum wonnen de Gouden Green Key tijdens de landelijke Green Key uitreiking. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen hun bedrijfsvoering.

Green Keys voor Zonheuvel en Kaap Doorn

Maatregelen op gebied van gas- water- en energiebesparing en het scheiden van afval zijn verplicht voor het behalen van de Green Key. De maatregelen die een onderneming daarnaast nog vrijwillig neemt bepaalt of het de bronzen, zilveren of gouden variant wint.

Directeur Ralph Klaare van Zonheuvel ziet de ontvangst van de Green Key als een erkenning voor de goede weg die ze ingeslagen zijn. ‘De toekenning van de Gouden Green Key is voor ons een bevestiging dat wij op de goede weg zijn, maar bovenal een stimulans om verder te gaan. Wij hebben bijvoorbeeld een intentieverklaring getekend om onze bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken en de CO2 uitstoot aanzienlijk terug te dringen.’

Ter gelegenheid van het behalen van de Green Key maakt Zonheuvel 10 procent van de standaardarrangementprijs of 25 procent van de zaalhuur die deze maand geboekt worden over naar Stichting het Utrechtse Landschap.

Directeur Bob Nijhuis van Kaap Doorn Conferentiecentrum ziet de toekenning van de key als bevestiging van de lijn die ze al jaren geleden ingeslagen zijn.

“Door ons aan te sluiten bij de Green Key laten we nu eindelijk aan de buitenwereld zien wat we al jaren deden, namelijk goed zorgen voor de natuur om ons heen. Wij bevinden ons in een prachtig natuurgebied midden op de Utrechtse Heuvelrug. Wij doen er alles aan de natuur in stand te houden en waar mogelijk de natuurwaarde te verhogen.’’

Lees ook:

Reageer op dit artikel