nieuws

Kamerprijzen hotels weer in de lift

Hotel

De Europese hotelprijzen zijn in september 2009, na een lange daling, voor het eerst weer duidelijk gestegen. Vergeleken met augustus laten kamerprijzen van hotels in heel Europa een stijging zien van 13 procent. Amsterdam steeg 14 procent in prijs.

Kamerprijzen hotels weer in de lift

Hotelkamerprijzen in Parijs, Venetië en Stockholm bereiken de hoogste stand van dit jaar. Alleen in Spanje zijn de prijzen verder gedaald. Ondanks de stijging liggen de prijzen in september 2009 gemiddeld nog steeds tien procent onder het niveau van vorig jaar.

Tweepersoonskamer

Deze cijfers zijn afkomstig van Trivago Hotelprijs Index. Een standaard tweepersoonskamer kost gemiddeld 120 euro.

n 2008 was er ook een sterke prijsstijging van augustus naar september – een reden hiervoor is, dat september een populaire tijd voor stadstoerisme is. De prijsstijging is vooral in de Zuid Europese steden waar te nemen.

Prijzen hotels Nederland

In Nederland zijn de prijzen van gemiddeld 106 Euro naar 115 Euro gestegen, een plus van acht procent. In Amsterdam kost een standaard tweepersoonskamer in september gemiddeld 142 euro. Dat is 14 procent duurder dan in de vorige maand.

Reageer op dit artikel