nieuws

Overvallen dwingen Van der Valk tot herbouw

Hotel

Hotel-restaurant Van der Valk in Tiel gaat noodgedwongen een veiliger entree bouwen. Reden om de entree aan te pakken zijn twee overvallen; een poging tot overval in maart van dit jaar en een geslaagde beroving in november vorig jaar.

Overvallen dwingen Van der Valk tot herbouw

De huidige ingang van het Van der Valk hotel in Tiel bevindt zich in een gang tussen twee blinde muren, schrijft Dagblad De Gelderlander. Dit werd na de instorting van het parkeerdek van het hotel in 2002 de hoofdingang nadat de originele entree door het instorten van het parkeerdek werd vernietigd.

In maart van dit jaar probeerden twee tieners van 15 en 17 jaar het hotel te beroven. De twee werden met hun bivakmutsen op echter voortijdig gesignaleerd door medewerkers van het hotel die de politie inschakelden.

Bedreiging hotelmedewerker

In november vorig jaar liep een gewapende overval minder gunstig af. Drie gemaskerde mannen drongen toen succesvol het hotel binnen en gingen er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor. Hiervoor moesten ze echter wel een medewerker bedreigen.

De receptie van het hotel laat desgevraagd weten dat de ingang ook verplaatst wordt om deze te laten aansluiten aan het restaurant. ‘Dit is beter voor de gasten, zij hoeven dan niet meer om te lopen.’

Hotelmanager Elfi van der Valk was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel