nieuws

Ruim 3 miljoen Nederlanders in meivakantie weg

Hotel

De meivakantie wordt dit jaar naar verwachting gevierd door ongeveer 3,25 miljoen Nederlanders. Dat zijn er meer dan vorig jaar, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De reden: de gunstige vrije dagen.

Ruim 3 miljoen Nederlanders in meivakantie weg

Vorig jaar gingen ongeveer 3 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens deze periode. De stijging is te verklaren door de vele feestdagen tijdens de vakantieperiode.

De meivakantie begint dit jaar op vrijdag 30 april en duurt officieel tot en met zondag 9 mei maar veel scholen verlengen dit tot en met 16 mei. Aangezien 5 mei dit jaar voor veel Nederlanders een vrije dag is en ook Hemelvaart in deze periode valt, zullen veel Nederlanders verspreid over deze twee weken op vakantie gaan.

Bungalowparken

Ongeveer de helft van alle vakanties zal in eigen land worden doorgebracht, verwacht het NBTC. De andere helft gaat naar het buitenland. Dit was ook in 2009 het geval.

De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, ruim een derde van alle verblijven wordt hierin doorgebracht. Ook van de tour- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. Voor de binnenlandse vakanties maakt men voornamelijk gebruik van de auto.

Reageer op dit artikel