nieuws

Crashvliegtuigje Ratelband steeg op van Novotel

Hotel

Het radiografisch bestuurde vliegtuigje dat vanochtend op het Binnenhof is gecrasht is door Emile Ratelband vertrokken vanaf de bovenste verdieping van het Novotel in Den Haag. Ratelband is opgepakt voor het laten crashen van het vliegtuigje op het Binnenhof.

Crashvliegtuigje Ratelband steeg op van Novotel

Ratelband had een zaal op de bovenste verdieping van het Novotel gehuurd. Van daar liet hij het vliegtuigje met een spanwijdte van ongeveer anderhalve meter opstijgen.

Kort daarop knalde het vliegtuig tegen één van de torentjes van de Ridderzaal op het Binnenhof. Een deel van het vliegtuigje hing maandagmiddag nog in het torentje.

Ratelband wilde met de actie aandacht vestigingen op zijn nieuwe boek ‘Nederland in de war’. Op de sleep van het vliegtuig stond de titel van het boek te lezen. In een reactie heeft Ratelband laten weten dat hij met de actie de verkiezingsuitslag wil beïnvloeden.

Reageer op dit artikel