nieuws

Hotel en restaurant bij Ziggo Dome

Hotel

Het muziekpaleis in aanbouw, de Ziggo Dome naast de Amsterdam Arena, krijgt een entreegebouw met een groot restaurant en een hotel. Kosten: een slordige negen miljoen euro.

Hotel en restaurant bij Ziggo Dome

Voor het restaurant met 600 couverts zoekt initiatiefnemer Black Box Real Estate nu een exploitant. Het restaurant wordt gerealiseerd op de eerste verdiepingen.

Viersterrenhotel

Het vier etages tellende entreegebouw wordt het midden van een voorplein in de vorm van een U. Links komen kantoren, rechts het hotel met negen etages. Het hotelgebouw wordt gerealiseerd door G&S Vastgoed uit Amsterdam. Geïnteresseerde hotelexploitanten kunnen zich nog melden bij Jason Blackmore van G&S. Het plan nu is om een viersterrenhotel te realiseren op 4 duizend vierkante meter met 250 tot 270 kamers.

Ideaal hotel

Danny Damman, directeur commerciële zaken van Ziggo Dome noemt de komst van een hotel ideaal. ‘Goed voor bezoekers en organisatoren van evenementen. Het hotel biedt de crew van een evenement een slaapplek binnen 50 meter van de muziektempel. Fans die van ver komen, kunnen eveneens blijven overnachten.’

Damman noemt de toekomstige beleveniswereld van Ziggo Dome uniek in Nederland. ‘Het entreegebouw, de horecazaken aan het voorplein en de aanwezigheid van het hotel zorgen hiervoor.’

Naar verwachting gaat de poptempel eind 2011 open. Ziggo Dome biedt plaats aan 15.000 bezoekers. Hotel en restaurant worden gelijktijdig opgeleverd. Heineken is official partner van de Ziggo Dome.

Reageer op dit artikel