nieuws

Plannen voor hotel in logo Hollywood

Hotel

Overnachten in de monumentale letters die de naam Hollywood vormen, wordt binnenkort misschien werkelijkheid indien een Deense architect zijn ambitieuze plannen mag waarmaken.

Plannen voor hotel in logo Hollywood

Architect Christian Bay-Jorgensen zou maar al te graag het Hollywood logo, dat neerkijkt op de historische cinemawijk in Los Angeles, willen omvormen tot een chique hotel met 308 kamers verspreid over 10 verdiepingen. Daarvoor zouden de beroemde letters 30 meter hoog moeten worden, dubbel zo hoog als nu.

Nachtclub en wellness

Elke letter zal bovendien beschikken over een eigen uitkijkplatform met een ongetwijfeld adembenemend uitzicht over Los Angeles. De architect wil eveneens een nachtclub, wellness en bioscoop toevoegen aan het complex. Het hotel zou daarnaast kunnen fungeren als ideale locatie voor events zoals de Golden Globes of de Oscars.

Hotel problemen

Volgens de Deen zijn op die manier ook meteen de financiële problemen waar het beroemde logo al een hele tijd mee worstelde, definitief van de baan. De beroemde letters werden recent immers nog van de afbraak gered door een gulle donatie van Playboy-magnaat Hugh Hefner.

Reageer op dit artikel