nieuws

Topkok Hans van Wolde begint hotel

Hotel

Tweesterrenkok Hans van Wolde gaat een hotel starten. Van Wolde wil in Maastricht in 2009 een logiesbedrijf openen. Na toprestaurant Beluga en eetgelegenheid Beluga Nxt Door moet het de derde horecazaak worden van Van Wolde.

Topkok Hans van Wolde begint hotel

Het hotel moet Beluga Ensuite gaan heten, meldt het culinaire magazine Bouillon. Het hotel krijgt tien kamers en elk seizoen is er een ander ontbijt.

‘Dat je dan beneden bij de receptie een potje door mij gemaakte melkchocolade- pasta praliné met karamel kunt kopen, dat is toch fantastisch? Het hotel moet van begin tot eind een belevenis zijn’, aldus Van Wolde.

Van Wolde vervolgt: ‘Niet wachten in een kille lobby, maar inchecken op de kamer. Koffers die voor je naar boven worden gebracht, een soort The Ritz, met mooie tijdschriften op de kamer’.

Hans van Wolde is al jaren eigenaar van het Maastrichtse toprestaurant Beluga. Vorig jaar opende hij Beluga Nxt Door, het laagdrempelige zusje van het tweesterrenrestaurant. Als de plannen tot uitvoer komen, voegt hij in 2009 een hotel toe aan zijn imperium.

Reageer op dit artikel