nieuws

Vrouw kiest hotel, man betaalt diner

Hotel

Hoewel stereotypen worden verafschuwd, komen ze vaak overeen met de werkelijkheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com naar de reisgewoonten van Europese stellen. Het onderzoek van de hotelboekingssite laat zien dat vrouwen in veel gevallen bepalen welk hotel er wordt geboekt. Na een restaurantbezoek op de vakantiebestemming betaalt de man echter vaker de rekening dan de vrouw. Dit blijkt ook bij Nederlandse stellen het geval te zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1300 personen afkomstig uit 10 Europese landen.

Vrouw kiest hotel, man betaalt diner

De respondenten werd gevraagd naar hun invloed op de keuze van bestemmingen, accommodaties en restaurants tijdens huidige, of eerdere relaties. Europese stellen blijken hun vakantieplannen over het algemeen gezamenlijk in te vullen: van de ondervraagde mannen en vrouwen gaf 66% aan beide evenveel invloed te hebben op de keuze van de bestemming. Wanneer dat niet het geval is, blijkt echter dat vrouwen – ongeacht de nationaliteit van de vakantiegangers – toch dikwijls de scepter zwaaien. Vrouwen beslissen niet alleen vaker dan mannen over de vakantiebestemming (24% tegen 10%), zij hebben vervolgens ook de meeste invloed op de accommodatiekeuze (38% tegen 13%).

Restaurant

Van de ondervraagde mannen en vrouwen gaf ruim de helft aan beiden even vaak de rekening te betalen na een restaurantbezoek. In de andere gevallen echter blijken mannen de portemonnee duidelijk vaker te trekken dan vrouwen (40 % tegen 6%). Daar staat tegenover dat mannen ook vaker bepalen waar iets gegeten of gedronken wordt.

Droomvakantie

De deelnemers werd ook gevraagd of ze het hun partner toevertrouwen een gezamenlijke droomvakantie te boeken. Spanjaarden blijken hun partner het minst te vertrouwen: minder dan de helft van hen durft die verantwoordelijkheid bij de partner neer te leggen. Onder de Zweden was dit percentage met 80% het hoogst. Van de Nederlandse ondervraagden zegt ruim 70% het boeken van een droomvakantie toe te vertrouwen aan de partner.

Het onderzoek werd afgenomen onder deelnemers uit de volgende landen: Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden.

Reageer op dit artikel