nieuws

Brand verwoest voormalig hotel

Hotel

Een onderkomen voor Oost-Europese seizoenarbeiders aan de Rudolf Tappenbeckweg in Noordwijk is maandagmiddag door brand verwoest. Het pand is deels ingestort. De brandweer laat het gebouw gecontroleerd uitbranden. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan, aldus de gemeente Noordwijk.

Brand verwoest voormalig hotel

De brandweer had in eerste instantie te maken met een grote binnenbrand, maar die groeide uit tot een uitslaande brand. Het gebouw staat schuin achter het bekende hotel Huis ter Duin. De rookontwikkeling was groot, maar leverde geen gevaar op voor omwonenden. Hotels in de buurt hebben wel hun ramen en deuren gesloten.

In het uitgebrande pand was voorheen Hotel De Beuk gevestigd. Tegenwoordig heet het pand Villa Bianca en bood het onderkomen aan seizoenarbeiders. Volgens het uitzendbureau dat de woonruimte voor de Oost-Europeanen verzorgt, waren de 23 pensiongasten niet in het gebouw toen de brand uitbrak. Voor hen zoekt het uitzendbureau vervangende woonruimte.

Reageer op dit artikel