nieuws

Didi Whitlau legt aanbiedingen voorlopig naast haar neer

Hotel

Didi Whitlau heeft sinds haar vertrek bij het Amsterdamse tophotel de L’Europe meerdere aanbiedingen gekregen uit binnen- en buitenland. Whitlau zegt pas in september serieus werk te maken van een nieuwe baan.

Didi Whitlau legt aanbiedingen voorlopig naast haar neer

Didi Whitlau werd eind juni als algemeen directeur van Hotel de L’Europe vervangen door Tom Krooswijk. Ze werkte bijna dertig jaar voor het hoofdstedelijke hotel. Ruim vijftien jaar als directeur onder leiding van Adriaan Grandia en de laatste twee jaar na het vertrek van Grandia als algemeen directeur.

‘Ik zag me niet tot het pensioen bij dit hotel blijven en vond het na zoveel jaar tijd worden voor iets anders. De laatste tijd was ik zeker twee dagen per week bezig met het leiden van de verbouwing van hotel. Zeker na het failliet gaan van de aannemer, nam dit werk alsmaar toe. Het gaat om een vrijwillig vertrek’, geeft Whitlau in een toelichting aan.

Horeca blijft spannend

Over haar toekomst heeft ze nog weinig ideeën. Whitlau: ‘Ik heb altijd zes dagen in de week gewerkt en nooit langer dan twee weken vakantie gehad. Ik heb nu net zeven weken vakantie achter de rug en ga me de komende periode beraden op mijn toekomst’.

Hoe die toekomst eruit ziet, weet Whitlau nog niet. ‘Ik heb nog te weinig tijd gehad om te oriënteren. Mijn hart gaat uit naar Amsterdam. De horeca vind ik spannend, maar aanverwante branches zoals theater of musea lijkt me ook boeiend. Ik heb aanbiedingen gekregen uit de hotellerie uit binnen- en buitenland. Maar in september ga ik pas om me heen kijken’.

De nieuwe algemeen directeur van de L’Europe, Tom Krooswijk, laat weten dat er geen overdracht is geweest. Hij hoopt Whitlau na haar vakantie te ontmoeten.

Reageer op dit artikel