nieuws

Gestolen Dutch Hotel Award terecht

Hotel

De Dutch Hotel Award is terecht. De diefstal van de award blijkt een 1 aprilgrap. Donderdagmiddag wordt de award teruggebracht naar het American, waar hij dinsdag uit de lobby werd meegenomen.

Gestolen Dutch Hotel Award terecht

Een enkeling vermoedde het al, maar de roof van de prestigieuze Dutch Hotel Award is een 1 april grap, opgezet door studenten van de Hoge Hotelschool Den Haag/Amsterdam.

Lof voor Sjaak Smit

De studenten, Auke Thijssen, Daan Pels en Rosien Uiterwijk, zitten in het bestuur van studentenvereniging Comitas. Namens de vereniging wilden ze Sjaak Smit, de Rooms Division manager van de campus, op ludieke wijze in het zonnetje zetten. Donderdag overhandigden ze hem de Dutch Hotel Award. Auke: ‘De heer Smit staat altijd voor ons klaar. Dat mag wel eens worden onderstreept’.

‘Goeie actie’

Donderdagmiddag wordt de award terugbezorgd bij Claire van Campen, general manager van het Americain. Zij kan de grap wel waarderen. ‘Mooie actie, en dat het initiatief van de hotelschool komt, maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd ben ik blij dat we de prijs weer terughebben. Hij hoort natuurlijk hier aan de muur en nergens anders.

Inschrijven kan nog

Juryvoorzitter Bas Tolmeijer kan de grap achteraf ook wel waarderen. Nadat hij hoorde dat de prijs terug is in het American, besloot Tolmeijer spontaan de inschrijvingstermijn voor dit jaar met een dag te verlengen. ‘Eigenlijk was 1 april de sluitngdatum voor aanmelding. Managementteams die nog een gooi willen doen naar de Dutch Hotel Award 2010, kunnen tot en met vrijdag insturen. Wellicht ten overvloede: dit is geen grap’.

Reageer op dit artikel