nieuws

Hotel Casa 400 praat over meer vestigingen

Hotel

Hotel Casa 400 gaat het concept van logiesbedrijf voor studenten en voor leisure en zakelijke gasten uitrollen. Er wordt gesproken met drie serieuze kandidaten om een tweede Casa te openen in franchisevorm of via een managementcontract.

Hotel Casa 400 praat over meer vestigingen

Dat zegt Hans Vugts, general manager van het recent geopende nieuwbouw van Hotel Casa 400 aan de Eerste Ringdijkstraat nabij Station Amstel aan de rand van het centrum van Amsterdam.

‘Tussen nu en vijf jaar is er een tweede Hotel Casa 400’, zegt Vugts. ‘Vermoedelijk in Amsterdam. Maar het concept kan ook in Utrecht, Den Haag of Leiden. Het bestuur van Casa heeft altijd gezegd open te staan voor meerdere vestigingen. We zijn momenteel in gesprek met drie serieuze kandidaten’.

Volgens Vugts is er voldoende vraag naar het concept waarbij het grootste deel van het hotel voor acht maanden wordt verhuurd aan studenten en de overige vier maanden in de zomerperiode wordt ingezet om te verhuren aan leisure en zakelijke gasten.

Hotel Casa 400

Aan de Eerste Ringdijkstraat in Amsterdam is Hotel Casa 400 op steenworp afstand van het vorige, verouderde pand een nieuw complex gestart. Nieuw is dat er zo’n 150 kamers het jaarrond worden ingezet voor verhuur aan gasten. De verhuur van kamers aan studenten van 1 oktober tot 1 mei blijft van kracht.

Het nieuwe Hotel Casa 400 richt zich met vergaderruimtes meer op de zakelijke markt. In de directe omgeving van het hotel bevindt zich veel bedrijvigheid. Daarnaast heeft het een fonkelnieuwe bar en restaurant.

Met gratis internet in het hele hotel en een ruime gastvrije lobby wil Hotel Casa 400 een werkplaats bieden aan managers en zzp’ers. Het hotel hoopt een graantje mee te pikken van het op steenworp afstand gelegen Dauphine, waar Amsterdamse zakengasten de hele dag netwerken, overleggen, eten en drinken.

Reageer op dit artikel