nieuws

Kurhaus scoort met VI Oranje van RTL

Hotel

Het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen scoort flink met de dagelijkse uitzendingen van VI Oranje over het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Wel moet het Scheveningse tophotel daarvoor een maand lang al het personeel inzetten.

Kurhaus scoort met VI Oranje van RTL

De televisie-uitzendingen van VI Oranje en de live radio-uitzendingen van Radio 538 en BNR Nieuwsradio geven het hotel veel extra publiciteit, zo laat general manager Erwin M. Bruyn van Steigenberger Kurhaus Hotel weten.

Dagelijks is op RTL te zien hoe de voetbalexperts Johan Derksen en Rene van der Gijp samen met enkele gasten vanuit het Kurhaus hun mening geven over de gespeelde wedstrijden op het WK in Zuid-Afrika.

Bruyn over de eerste reacties op de uitzendingen: ‘Door gasten en kijkers van het programma wordt er overwegend positief gereageerd. Dagelijks zijn er tussen de 150 en 250 gasten bij de live uitzending aanwezig’.

VI Oranje

Bruyn vervolgt: ‘De uitzendingen van VI Oranje zorgen voor een fantastische promotie voor de stad Den Haag en Scheveningen en met name voor de zee, het strand en het Steigenberger Kurhaus Hotel’.

Steigenberger Kurhaus Hotel moest vooraf de strijd aan met concurrenten om de maand lang durende dagelijkse uitzendingen binnen te halen. ‘RTL Nederland heeft een aantal gerenommeerde hotels in Nederland uitgekozen om met een voorstel te komen. Ze hebben daarop besloten de uitzendingen te laten plaatsvinden vanuit ons hotel’, aldus Bruyn.

Met de dagelijkse uitzendingen om zes uur en half elf moet het hotelpersoneel flink aan de bak. ‘Gemiddeld worden de uitzendingen door tweehonderd gasten bijgewoond en tussen de uitzendingen door wordt er genoten van een Zuid-Afrikaans Braai. Dit vergt de nodige organisatie en voorbereiding en alle medewerkers assisteren tijdens deze periode’.

Zuid-Afrikaanse Braai

‘Zo staan onze koks iedere avond achter de Zuid-Afrikaanse Braai om voor de gasten onder andere een heerlijke Sasoti (saté, red.) te bereiden en heeft onze sponsor Amarula onze medewerkers van kleding voorzien’, aldus Bruyn.

De uitzendingen komen vanaf het terras van het hotel. Bruyn: ‘Het komt regelmatig voor dat onze hotelgasten een toegangskaart kopen voor het bijwonen van de uitzending, de live muziek en de Zuid-Afrikaanse Braai. De presentatoren van VI Oranje, hun tafelgasten en muziekanten van de dag zijn in het hotel aanwezig, net als de presentatoren van Radio538 en BNR Nieuwsradio’.

De uitzendingen vanuit het Kurhaus gaan door tot en met 11 juli. Gemiddeld kijker er dadelijks 465.000 mensen naar VI Oranje. Naast de praatshow binnen wordt er een eerder op de dag opgenomen spel op het plein voor het statige hotel getoond in de avonduitzending.

Reageer op dit artikel