nieuws

Nederlander leidt nieuw hotel in Accra

Hotel

De Nederlander Marcel Andeweg is de nieuwe general manager van het nieuwe Best Western Premier Accra Airport Hotel in Ghana. Andeweg komt over van Alisa Hotels, eveneens gevestigd in de hoofdstad van het Afrikaanse land.

Nederlander leidt nieuw hotel in Accra

Andeweg stapt over omdat hij gestopt was bij Alisa Hotels. Andeweg: ‘De wens om in Accra te blijven was erg groot. Daarna zijn we op zoek naar een passende positie. Via via hoorde ik van de opening en de vacature van dit hotel’.

Het Best Western Premier Accra Airport Hotel is onder architectuur gebouwd en ingericht door een designexpert uit Zwitserland. ‘Voor de zakelijke reiziger is er de mogelijkheid om in het hotel te “meeten en te greeten” in een van de boardrooms. Maar ook grote evenementen kunnen worden georganiseerd in het driehonderd plaatsen tellende theater.’

Best Western Premier Accra Airport Hotel

De Nederlander verwacht binnen zes maanden met het Best Western Premier Accra Airport Hotel het preferred hotel te zijn van de boekers in Accra. Maar ook via de reserveringssystemen, voegt Andeweg er aan toe

Andeweg stelt dat het internationaal en lokaal belangrijk is om een merk te voeren. Vandaar de aansluiting bij Best Western. Het voeren van een wereldwijd bekend merk als Best Western levert het Afrikaanse hotel extra reserveringen op.

Het leiden van een hotel in de Afrikaanse miljoenenstad Accra noemt Andeweg geweldig. ‘De tijd dat je hier een hotel opende en eigenlijk gelijk het schip met geld binnen haalde is over. Er is concurrentie en die wordt steeds heviger. Voor het einde van dit jaar staan er nog zo’n vijfhonderd kamers op stapel. En dat is via internationaal aangesloten hotels.’

Reageer op dit artikel