nieuws

Rotterdam verwelkomt cruisereuzin

Hotel

Het op een na grootste cruiseschip ter wereld komt op haar maidentrip naar Rotterdam. De gloednieuwe Norwegian Epic met een lengte van 330 meter arriveert zaterdag 19 juni in de havenstad. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam meerde nooit eerder zo’n groot cruiseschip in Nederland af.

Rotterdam verwelkomt cruisereuzin

Een woordvoerder liet vrijdag weten dat de omvang van het schip geen enkel probleem is. ‘De diepgang is maar acht meter’, zei hij. In de zeevaart komen ook schepen met een diepgang van bijvoorbeeld 24 meter voor. ‘Het draaien van het schip gebeurt in de Waalhaven.’ Dat betekent dat de cruisereuzin achteruit Rotterdam in- of uitvaart.

De Norwegian Epic kan 4100 passagiers vervoeren, maar komt waarschijnlijk leeg aan in Rotterdam. In de havenstad stappen mensen op. Het schip vertrekt dezelfde dag nog richting het Engelse Southampton, maar keert maandag 21 juni weer terug. Rotterdam vaart wel bij de komst van cruiseschepen, meestal brengt een bezoek ongeveer een half miljoen euro in kas door uitgaven van toeristen.

De Norwegian Epic moet qua lengte en capaciteit alleen Oasis of the Seas voor zich dulden, aldus de zegsman. Deze reuzin is met een lengte van circa 360 meter het grootste cruiseschip ter wereld en kan meer dan vijfduizend passagiers vervoeren.

Reageer op dit artikel