nieuws

Wageningen herbergt studenten in hotel

Hotel

De Wageningen Universiteit wil in augustus en september hotelkamers afhuren om internationale studenten onder te brengen. Dat heeft een woordvoerder zaterdag gemeld.

Wageningen herbergt studenten in hotel

Door de onverwachte groei van de studentenaantallen was er de afgelopen twee jaar een enorm kamertekort in Wageningen. Vorig jaar bracht de universiteit studenten onder in een afgelegen vakantiepark in Hoenderloo, maar dit was niet ideaal vanwege de reistijd tussen het park en de universiteit.

De Wageningen Universiteit heeft nu contact gezocht met het hotel Hof van Wageningen om daar kamers te huren. Het zou gaan om ongeveer 150 kamers waar de internationale studenten de eerste tijd kunnen worden opgevangen. Daarna kunnen zij rustig op zoek gaan naar een minder tijdelijke verblijfplaats.

Reageer op dit artikel