nieuws

Bedreigd Hotel Spaander hangt vol met kunst

Hotel

In Hotel Spaander in Volendam hangen meer dan twaalfhonderd kunstwerken. Het is nog niet duidelijk of de brand die donderdagochtend in de naastgelegen shoarmazaak ontstond, schade veroorzaakt aan het hotel.

Bedreigd Hotel Spaander hangt vol met kunst

De kunstenaars Paul Signac, Henry Cassiérs en Austin Hanicotte verbleven in het verleden in Hotel Spaander. Zij deden daar inspiratie op en betaalden geregeld voor hun verblijf met schilderijen. In het Best Western Hotel Spaander, dat in 1881 de deuren opende, zitten 79 hotelkamers die allemaal anders zijn ingericht.

Vele beroemde gasten verbleven in het hotel aan De Haven zoals koningin Emma in 1905, koningin Wilhelmina in 1916 en koningin Beatrix in 2007. Ook filmster Elisabeth Taylor, vliegtuigbouwer Anthony Fokker, presidentsvrouw Eleanor Roosevelt, filmster Clark Gable en oprichter van het Disneyimperium Walt Disney logeerden in het Volendamse hotel.

Reageer op dit artikel