nieuws

Camping Zeewolde ontruimd wegens bosbrandjes

Hotel

Een camping in Zeewolde is zaterdagmiddag enige tijd ontruimd geweest wegens meerdere bosschagebranden in de buurt. Drie brandhaarden in de omgeving van het recreatieterrein veroorzaakten mogelijk gevaar voor de campinggasten.

Camping Zeewolde ontruimd wegens bosbrandjes

Dat heeft een woordvoerder van de brandweer Flevoland bekendgemaakt. Om vier uur werd het sein brand meester gegeven en mochten de gasten weer terug naar hun caravan of tent.

De brand dreigde over te slaan naar een nabijgelegen dennenbos, maar de brandweer wist dit te voorkomen, mede dankzij de hulp van een fikse onweersbui. Over de oorzaak van de brand wilde de zegsman nog geen uitsluitsel geven, maar het vermoeden bestaat dat een smeulende sigarettenpeuk de boosdoener is. Door ronddwarrelende pluisjes die vlam vatte zou het vuur naar meerdere plaatsen zijn overgeslagen.

Reageer op dit artikel