nieuws

Eten afrekenen met Google checkout

Hotel

Voor horecabedrijven waar mensen soms hun portemonnee vergeten is een nieuwe oplossing: Google Checkout. Deze service maakt betalen via een mobiel mogelijk.

Eten afrekenen met Google checkout

Voorwaarde is wel dat de klant beschikt over een smartphone. Het Google checkout systeem werkt met een QR-code: een vierkante streepjescode. Het hotel, restaurant of de snacktent waar de gast is, heeft die QR-code op een beeldscherm staan en de mobiel van de klant scant de code.

Na het scannen verschijnt direct de betaalservice van Google in beeld. Het google-account van de klant is gekoppeld aan zijn creditcard. Alleen even op ‘ja’ klikken dus, en alles is betaald. Het systeem werkt voor nu alleen nog maar op mobiele telefoons van Motorola, HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson, Acer en Google Nexus One.

Voorlopig is het systeem nog niet beschikbaar voor Nederlandse bedrijven, meldt Google Nederland.

Reageer op dit artikel