nieuws

‘2010 bemoedigend jaar voor hotelindustrie

Hotel

Margaret Bowler van Hogg Robinson Group (HRG) zegt dat 2010 tot nu toe een bemoedigend jaar is voor de hotelindustrie. Onderzoek van HGR wijst uit dat de wereldwijde hotelindustrie langzaam weer naar boven klimt.

‘2010 bemoedigend jaar voor hotelindustrie

Hoewel de cijfers laten zien dat de verbetering nog niet over de hele wereld waarneembaar is, zijn de cijfers wel bemoedigend, meent Bowler. Veel Europese steden zagen een gemiddelde groei. Stockholm groeide dertien procent, Zurich zeven en Geneva vijf.

Volgens het onderzoek stegen de prijzen in Amsterdam flink. Waar een gemiddelde kamer in het eerste kwartaal van 2009 volgens hen nog 179.51 euro kostte, was dit in 2010 al 187.23 euro. Dat is een verhoging van vier procent. In het tweede kwartaal ging het nog beter. Een kamer kostte in die periode van 2009 nog 183.07, terwijl dat in 2010 steeg naar 202,34 euro.

Londen liet ook een goed herstel zien. Na vorig jaar een daling van vier procent in de gemiddelde prijs te laten zien, was er dit jaar een licht herstel: een procent verhoging van de gemiddelde prijs in de eerste zes maanden van 2010.

Het onderzoek wees uit dat ook de tijd dat gasten in een hotel verblijven, langer is geworden. HRG signaleert een stijging van negen procent wereldwijd.

Twee weken geleden kwam KPMG met een groot onderzoek naar de hotelmarkt in Nederland.

Reageer op dit artikel