nieuws

Philips voor de rechter om hotel-tv

Hotel

Het bedrijf ToWatch heeft Philips voor de rechter gedaagd, omdat de multinational uit Eindhoven een contract zou hebben geschonden bij het ontwikkelen van een systeem voor hotel-tv’s. Donderdag staan de partijen voor de rechtbank in Amsterdam tegenover elkaar, zo meldde de advocaat van ToWatch.

Philips voor de rechter om hotel-tv

ToWatch is een jonge onderneming uit Voorburg die betaal-tv-systemen ontwikkelt voor hotels en ziekenhuizen. In 2008 sloot het een tweejarige overeenkomst met Philips. De multinational zou een nieuw soort interactieve tv ontwerpen, die speciaal is afgestemd op de techniek van ToWatch.

Twee jaar lang deelde ToWatch zijn expertise met Philips, op voorwaarde dat het elektronicaconcern geen concurrerende activiteiten zou ondernemen. ‘Maar nu blijkt dat Philips met een eigen systeem op de proppen komt en ToWatch buitenspel is gezet’, aldus de advocaat.

ToWatch eist dat Philips zich alsnog aan de afspraken houdt.|

Reageer op dit artikel