nieuws

Bel Air Den Haag wordt voor één nacht museum

Hotel

In het Bel Air Hotel in Den Haag is aanstaande zaterdag een gedeelte van de autocollectie van het Louwman Museum te bewonderen. De tentoonstelling is ter ere van de Museumnacht die in Den Haag plaatsvindt, op dezelfde datum.

Bel Air Den Haag wordt voor één nacht museum

Aan de museumnacht doen meer dan twintig deelnemers mee, waaronder musea, galeries, de Tweede Kamer en de Koninklijke Bibliotheek. Nu dus ook het Bel Air Hotel.

Het Louwman Museum is niet in staat mee te doen aan de Museumnacht, dus leende het een gedeelte van haar privécollectie automobielen uit aan Bel Air. Het gaat om eerste auto’s uit de negentiende eeuw, racewagens zoals de Jaguar SS100 en andere luxepaardjes.

General Manager Stephan van der Meulen kan haast niet wachten tot het zover is. ‘De collectie van Louwman wordt door kenners wel beschouwd als één van de mooiste ter wereld. We zijn dan ook erg trots dat een impressie van soortgelijke auto’s bij ons te zien is. Zo zijn we voor ene nachtje ook een beetje museum.’

Bel Air is naast Museumnacht-locatie ook als sponsor bij het Haagse festijn betrokken. Dit jaar is de Museumnacht voor het eerst in Den Haag.

Reageer op dit artikel