nieuws

Plan voor megahotel met luchtbrug in Chinatown

Hotel

Chinatown Amsterdam heeft grootse plannen. Er moet een megahotel annex cultureel centrum met een luchtbrug verrijzen. De brug moet de verschillende panden met elkaar verbinden.

Plan voor megahotel met luchtbrug in Chinatown

Architect André van Stigt moet het geheel ontwerpen. Hij is bekend van de verbouwing van Hotel de l’Europe.

Het plan is om op de Geldersekade, de Zeedijk en de Elleboogsteeg een viersterrenhotel te creëren met een aantal andere functies die aansluiten bij Chinatown. Initiatiefnemers spreken nu over een Chinees cultureel centrum, een restaurant, een spa voor de Aziatische markt maar ook van broedplaatsen voor Aziatische kunstenaars.

Een in het oog springend detail is de aanleg van twee luchtbruggen over de Elleboogsteeg, om de panden met elkaar te verbinden. Dat plan is wel in strijd met het beleid van het stadsdeel, maar de woordvoerder van stadsdeel centrum zegt erg enthousiast te zijn over het project en een positief advies te hebben gegeven.

Of het hotel onderdeel van een keten wordt of zelfstandig blijft is vooralsnog onbekend.

Reageer op dit artikel