nieuws

Urilift-soap gaat door vanwege stemsysteem

Hotel

In de raadvergadering van vorige week dinsdag stemde een nipte meerderheid (19-17) vóór verplaatsing van het verzinkbare urinoir op het terras van hotel-restaurant Queens. Later gaf één van de raadsleden aan toch anders gestemd te willen hebben, maar zei dat hij zijn stem niet meer kon wijzigen.

Urilift-soap gaat door vanwege stemsysteem

In de raadvergadering van vorige week dinsdag stemde een nipte meerderheid (19-17) vóór verplaatsing van het verzinkbare urinoir op het terras van hotel-restaurant Queens. Later gaf één van de raadsleden aan toch anders gestemd te willen hebben, maar zei dat hij zijn stem niet meer kon wijzigen.

De raad maakt sinds kort gebruik van een elektronisch stemsysteem dat niet feilloos blijkt te werken. Door een fout in het systeem leek het er vorige week op dat het urinoir toch verplaatst zou worden.

De stemmen kwamen uit op 19-17, maar raadslid Pim van den Berg gaf aan anders gestemd te willen hebben. Zijn verkeerd uitgebrachte stem kon niet meer gecorrigeerd worden.

De fout kan worden hersteld door opnieuw te stemmen over de urilift. Als de gemeenteraad zich opnieuw uitspreekt over de motie, moet het eerdere besluit worden ingetrokken.

Wat er gebeurd met het nieuwe elektronische stemsysteem is nog onduidelijk. Voorlopig wordt het ‘op proef’ gebruikt.

Reageer op dit artikel