Apollo hotel ruilt GT in voor Wyndham

Apollo hotel ruilt GT in voor Wyndham

Het Apollo hotel in Amsterdam, vlaggenschip van Apollo Hotels & Resorts, is niet langer aangesloten bij Golden Tulip. Sinds 1 januari wappert de vlag van 's werelds grootste franchiseorganisatie: Wyndham Hotel Group.

Het Apollo is het eerste Wyndham hotel op het Europese vasteland. Aansluiting bij de Amerikaanse keten was noodzakelijk, zegt clustermanager Alexander Kluit, bij de Apollogroep verantwoordelijk voor de Amsterdamse hotels. ‘De VS vormen een van de belangrijkste doelmarkten van onze hoofdstedelijke regio. Wyndham opent de deur naar een prachtig potentieel aan zakelijke bezoekers en toeristen’.

Upgrading

Het Apollo Hotel werd in 2006 onderdeel van de Apollogroep. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in faciliteiten en service. De samenwerking met Wyndham luidt een nieuwe fase van upgrading in. De publieke ruimten zullen een geheel nieuwe invulling krijgen, er gekeken naar uitbreiding en er komt een Chill Out Spa concept.

Sigar lounge

Het Apollo hotel heeft nu 223 kamers en suites, een restaurant, conference & banquetingzalen tot 500 personen, een lobbybar, een sigar lounge en een jachthaven.

Teller op 12

Apollo hotels & resorts is eigendom van European Hotel Management, een Nederlandse onderneming, opgericht in 2005 en gespecialiseerd in het exploiteren van hotels. De keten exploiteert momenteel twaalf bedrijven, waaronder het bekende wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg, Crown Plaza Den-Haag Promenade en Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach.

De grootste

De Wyndham Hotel Group is onderdeel van het beursgenoteerde Wyndham Worldwide. Onder deze paraplu vallen meer dan 7000 hotels en 590.000 kamers in 65 landen, verdeeld over merken als Wyndham Hotels and Resorts, Ramada, Days Inn en Howard Johnson. De groep is daarmee de grootste hotelfranchise onderneming ter wereld.