nieuws

Dreigend faillissement hotels Egypte

Hotel

Er dreigt faillissement voor een groot aantal hoteleigenaren in Egypte als de huidige onrust in het land nog langer voortduurt. Dit zegt de Nederlandse hotelkenner Sander Willemsen. Hij is in Egypte verantwoordelijk voor La Fleur Hotels.

Dreigend faillissement hotels Egypte

La Fleur heeft er twee hotels in aanbouw en een in bedrijf. Voor dit laatste hotel in Cairo vreest de hotelier een zware zomer.

Sander Willemsen, die de onrusten in het land op de voet volgt, weet te melden dat het huidige massaal terughalen van toeristen en de imagoschade die daarop volgt, de druppel kan zijn die de emmer doet overlopen voor diverse hotels.

‘Door een focus op kortetermijnwinst van de Egyptische hoteleigenaren is de kamerprijs de afgelopen periode sterk gedaald’, zegt Willemsen. Als gasten nu helemaal wegblijven is dat funest voor de hotels.’

Hotels zelf staan machteloos tegenover de huidige situatie omdat Egypte voor het grootste deel touroperator afhankelijk is omdat zij ook de chartervluchten verzorgen.

Daarbovenop heeft Egypt Air een monopolie op de binnenlandse vliegmarkt. Hierdoor is het onmogelijk voor hoteleigenaren om op eigen gelegenheid de kamers te vullen, simpelweg omdat de Europese reizigers er niet kunnen komen nu de touroperators mensen terug halen en geen vluchten meer verzorgen.

Reageer op dit artikel