nieuws

Hof van Saksen: Alles loopt lekker

Hotel

De berichtgeving over financiële problemen bij het moederbedrijf van Hof van Saksen zijn vervelend, maar hebben geen invloed op de bedrijfsvoering van het luxe resort in Drenthe. Dat zegt general manager Joost Ligthart van Hof van Saksen.

Hof van Saksen: Alles loopt lekker

‘Alles draait lekker door. Het is heel vervelend wat er allemaal in de krant staat, maar de berichten hebben geen invloed op ons werk. De soep wordt hier minder heet gegeten dan dat ie elders wordt opgediend’, sust Ligthart de situatie rond het recreatieresort.

Vanochtend meldde Het Financieele Dagblad dat vastgoedconcern Phanos met betalingsproblemen kampt. Phanos is eigenaar van het in 2007 geopende resort Hof van Saksen in Nooitgedacht onder de rook van Assen.

Het probleem spitst zich toe op het opschorten van rentebetalingen aan obligatiehouders, zo meldt de zakenkrant. De ongerust obligatiehouders hebben zich inmiddels verenigd in een stichting. Phanos is vooral bekend als shirtsponsor van voetbalclub FC Utrecht.

Hof van Saksen is misschien wel het meest luxe resort van Nederland. Het luxueuze park beschikt over meerdere eetconcepten waar restaurant Cour du Nord de bekendste is. Cour du Nord verloor in november 2010 zijn Michelinster. Reden voor de leiding van Hof van Saksen om de ervaren topkok Omar Dahak chef-kok te maken van het ambitieuze restaurant.

Reageer op dit artikel