nieuws

Sheraton Amsterdam beste leerbedrijf 2011

Hotel

Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel mag zich het beste leerbedrijf van 2011 noemen. Het is daarmee de opvolger van het Golden Tulip hotel Tjaarda-Oranjewoud, de winnaar van vorig jaar. Het Sheraton stond in de finale tegenover restaurant Le Mirage uit Emmeloord en Puur Smaeck uit Hilversum.

Sheraton Amsterdam beste leerbedrijf 2011

Marleen Peppelman, assistent HR-manager en Fred Smits, hotelmanager, nemens namens het Sheraton de prijs in ontvangst op de Horecava in de RAI in Amsterdam. Beiden springen niet minder dan een gat in de lucht nadat ze als winnaar zijn onthuld.

Peppelman noemt het een welverdiende kroon op het werk van alle leermeesters. ‘Niet ik, maar zij doen het werk. Samen met alle leerlingen. We hebben continu veertien of vijftien leerlingen. Ik ben echt heel blij.’ Dit laatste zegt ze terwijl ze wordt omhelsd door een schare aan collega’s, wordt bedolven onder de bloemen en champagne krijgt aangereikt.

Hotelmanager Smit, zelf begonnen als leerling in de keuken, weet wat een goede opleiding binnen een bedrijf met je kan doen. ‘Het hele jaar door wordt je afgerekend op financiele parameters. Dit is van een heel andere orde. Ik vind het een heel mooie beloning.’

De jury wardeerde het motto van het hotel ‘If you don’t develop your people, who do you think will.’ De leerbedrijf van het jaar verkiezing is een initiatief van Kenwerk.

Reageer op dit artikel