nieuws

Ernst Daniël Smid ambassadeur Châteaux et Résidences Gastronomiques

Hotel

Tijdens het Jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques in Châteauxhotel- en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst, is operazanger en tv-presentator Ernst Daniël Smid benoemd tot ambassadeur van dit culinaire samenwerkingsverband.

Ernst Daniël Smid ambassadeur Châteaux et Résidences Gastronomiques

Smid werd bij zijn inauguratie toegesproken door zijn voorganger, Hans Wiegel, prominent VVD-lid en onder andere oud Commissaris der Koningin in Friesland.

Wiegel gaf aan met veel genoegen terug te kijken op zijn tweejarig ambassadeurschap. Vooral het regelmatige overleg met de leden en het bestuur, en de daarbij behorende diners, spraken hem zeer aan. Met veel plezier draagt hij zijn ambt nu over aan Smid.

Smid ging in zijn inaugurale rede in op de overeenkomsten tussen klassieke muziek en de kunst van het gastheerschap en gastronomie. Velen beleven tot op de dag van vandaag plezier aan de stijlvolle muziek van Rossini, Beethoven of Mozart, net zoals ook velen genieten van de stijlvolle ambiance van de kastelen en landhuizen van Châteaux et Résidences Gastronomiques, aldus Smid.

Ernst Daniël Smid is de vijfde ambassadeur van Châteaux et Résidences. Thomas Lepeltak, oud redacteur van het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf heeft de eer de eerste ambassadeur te zijn. Hij werd opgevolgd door Karel van Doodewaerd, voormalig voorzitter van de TROS. Daarna kwam Frank Houben, oud Commissaris der Koningin in Noord-Brabant, daarna dus Hans Wiegel, die de afgelopen twee jaar ambassadeur geweest is.

De vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques telt 12 leden in Nederland en België. Alle bedrijven zijn gevestigd in een kasteel of landhuis en allemaal bieden zij gastvrijheid en gastronomie aan op hoog niveau.

Reageer op dit artikel