nieuws

Westcord opent WTC Hotel Leeuwarden

Hotel

De eerste kamers van het nieuwe viersterren hotel van Westcord zijn geopend. Afgelopen vrijdag ontving het nieuwe WTC Hotel Leeuwarden haar eerste gasten. Het is het tiende hotel van de Westcord groep van Harry Westers. Het hotel werkt nauw samen met het WTC.

Westcord opent WTC Hotel Leeuwarden

Het hotel is tegen de beurshallen van het WTC aangebouwd en heeft een interne doorgang naar het complex. De uitbaters hopen dan ook dat de 143 kamers veel gebruikt zullen worden door beursbezoekers en exposanten. General manager Herman van der Poel spreekt van het grootste vergader- en hotelcomplex van het Noorden. ‘Van onze klanten zal 85 tot 90 procent zakelijk zijn.’

Bezettingsgraad

Samen met het WTC wil Van der Poel Leeuwarden op de kaart zetten als congresstad. ‘De boekingen voor 2010 stemmen ons hoopvol. Maar de illusie dat we een bezetting gaan halen van negentig procent hebben we niet. We streven naar zeventig procent.’

Westcord is in het elf verdiepingen tellende gebouw verantwoordelijk voor de hotelfaciliteiten – vanaf de vierde verdieping. De horeca – bar, brasserie en a la carte restaurant – zijn in handen van het WTC.

Golden Tulip

Westers verbrak onlangs al zijn franchisecontracten met Golden Tulip. Dit had ook gevolgen voor het WTC Hotel in Leeuwarden. Een week voor de opening verdween de tulp uit het logo van Golden Tulip pas van de gevel. Hoewel je op de website van Golden Tulip nu nog wel kunt reserveren voor dit hotel, is Westcord op zoek naar andere reserveringssystemen. ‘Zodat we het hotel nationaal en internationaal wel onder de aandacht houden,’ zegt Van der Poel. Welke reserveringskanalen dit zijn, wil Van der Poel nog niet zeggen.

Video-interview:

Reageer op dit artikel