nieuws

Workshops om prostituees in hotels te herkennen

Hotel

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) houdt vanaf 8 maart workshops voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over het herkennen van prostituees in hotels. De workshops volgen op eerdere berichten in Misset Horeca over het opstellen van een indicatorenkaart om sneller mensenhandel te signaleren in hotels.

Workshops om prostituees in hotels te herkennen

Het gaat om drie workshops, zo meldt Nu.nl. Elke workshop duurt een dag en worden door het politieteam dat in januari de website zuzana.com uit delucht haalde. Zuzana.com huurde onder meer hotelkamers bij Van der Valk als werkplek voor prostituees.

De aankondiging van de workshops wordt gemeld door De Volkskrant. Op de website van KHN is niets te vinden over workshops om prostituees te herkennen.

Onlangs liet Joost van Slobbe van de KLPD in Misset Horeca weten dat het geen rocket science is om een prostituee te herkennen bij binnenkomst van een hotel. Hij stelde daarbij dat hotels meer moeten doen om te voorkomen dat ze mensenhandel faciliteren.

Reageer op dit artikel