nieuws

Friese politiek laaiend op Hotel Post-Plaza

Hotel

De Friese politiek is ontstemd over hotelier Jan Boomsma van Hotel Post-Plaza in Leeuwarden omdat de hotelman zijn personeel verbiedt onderling Fries te spreken. Johannes Kramer van de Fryske Nasjonale Partij (FNP) wil dat de provincie direct stopt met het boeken van conferenties en overnachtingen in het hotel.

Friese politiek laaiend op Hotel Post-Plaza

Kramer stelt dat de maatregel van Boomsma doet denken aan ‘de tijden van Saddam Hussein en de Spaanse dictator generaal Franco’. De leider van de grootste oppositiepartij FNP wil dat de provincie Friesland ogenblikkelijk stopt met het boeken van conferenties en overnachtingen in het hotel van Boomsma.

Hotel Post-Plaza wordt omringd door kantoren van de provincies. Een van de speerpunten van de provincie is het promoten en beschermen van de Friese taal.

Reageer op dit artikel