nieuws

Marcel van Aelst: ‘JAL in Sendai vandaag weer open

Hotel

Marcel van Aelst, het Nederlandse directielid van de Japanse hotelketen Okura, opent vandaag een deel van het JAL hotel in Sendai weer, het door de aardbeving en tsunami getroffen gebied. Het hotel zal dienst doen voor de opvang van hulpverleners.

Marcel van Aelst: ‘JAL in Sendai vandaag weer open

Van Aelst zit zelf in Tokio en laat weten daar voorlopig gewoon te blijven. Volgens planning komt hij pas 9 april weer naar Nederland. Maar als er aanleiding is het land eerder te moeten verlaten, dan zal Van Aelst eerder terugkeren zo laat hij weten in De Telegraaf.

De Nederlander, die het Okura Hotel Amsterdam leidt en het enige niet Aziatische directielid van Okura is, zegt vandaag de deuren van JAL in Sendai weer te openen. Okura is eigenaar van het hotelmerk JAL. ‘We nemen de eerste zeven verdiepingen in gebruik, zodat daar hulpverleners kunnen verblijven. Het is al helemaal volgeboekt’, aldus Van Aelst in de ochtendkrant.

De schade aan de hotels van Okura valt mee, stelt Van Aelst. ‘We hebben gelukkig geen doden of gewonden gehad onder gasten en personeel. Probleem is dat het openbaar vervoer grotendeels lam ligt’.

Reageer op dit artikel