nieuws

Novotel wil alle hotels duurzaam in 2012

Hotel

Hotelmerk Novotel wil al haar hotels in 2012 voorzien van een duurzaamheidscertificaat. 78 hotels hebben inmiddels al zo’n certificaat en 104 hotels zijn er mee bezig. Novotel heeft in totaal 400 hotels in zestig landen.

Novotel wil alle hotels duurzaam in 2012

Om dit doel te realiseren werkt Novotel met EarthCheck. Dit is het eerste programma dat speciaal is geschreven voor de toeristische sector, aldus Novotels moederbedrijf Accor.

Hotels beoordeeld

‘Wij werken met een systeem dat doorlopend verbeteringen vraagt. Dit vereist veel inzet van hotelteams.’ Hotels wordt op acht punten beoordeeld: duurzaamheidsbeleid, afvalbeheer, water-energie-, papier-, pesticiden- en schoonmaakmiddelengebruik en op de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Bewust op reis

‘Sinds 2008 zijn teams van Novotel bezig met EarthCheck om ervoor te zorgen dat al onze hotels voor 2013 gecertificeerd zijn, zegt Pierre Lagrange, directeur Global Marketing Novotel. In Nederland werkt Novotel daarnaast ook met ‘Bewust Op Reis’, een label dat het duurzaam toerisme stimuleert.

Reageer op dit artikel