nieuws

Toerisme Japan vreest langdurige problemen

Hotel

Het toerisme in Japan is hard en langdurig geraakt door de verwoestende aardbeving en tsunami van afgelopen vrijdag. Dat laten touroperators in het Aziatische land weten in een eerste reactie na de natuurramp.

Toerisme Japan vreest langdurige problemen

Duizenden toeristen in Japan zijn gestrand, zo melden diverse internationale nieuwssites. Over velen die in het getroffen gebied bivakkeerden is nog niets bekend.

Naast vermissingen regent het annuleringen in logiesbedrijven. Er wordt geadviseerd om voorlopig niet naar Japan te komen. Dit uit angst voor naschokken en de grote problemen rond getroffen kerncentrales. Sinds de ramp zijn in korte tijd al bijna duizend vluchten naar Tokio geannuleerd.

Reisorganisaties in Japan vrezen voor enorme schade van het toerisme in het land. Zowel op korte als op lange termijn. Na Japan wordt ook gevreesd voor het toerisme in China, India en Thailand. Veel Jappaners reizen in de zomer veelal naar deze landen om van hun vakantie te genieten.

Reageer op dit artikel