nieuws

‘Golden Tulip wil hotels in grote steden

Hotel

Golden Tulip wil in Nederland meer franchise hotels in grote steden. Deze wens spreekt de senior vice president van Golden Tulip, Haike Blaauw, uit. Hij werkt aan de realisatie van deze wens; in Amsterdam komt binnenkort een Golden Tulip vlag op een bestaand hotel.

‘Golden Tulip wil hotels in grote steden

Welk hotel het betreft wil Haike Blaauw nog niet zeggen omdat de overeenkomst nog niet getekend is. De topman van Golden Tulip – dat na het faillissement in 2009 onder Louvre-hotels valt- is positief over het hotelmerk. ‘Natuurlijk, 2009 was een dramatisch jaar. Maar Golden Tulip is een fitaal merk. Hotels zijn er snel weer bovenop gekomen. Consumenten hebben van het faillissement verrassend weinig gemerkt; geen enkel hotel is gesloten geweest.’

Eigen hotels

Vorige week werd bekend dat Golden Tulip weer een eigen hotel krijgt in Antwerpen, waar een Campanile hotel wordt gerebrand tot Tulip Inn. Deze strategie wordt niet breder uitgevoerd. De dertien Nederlandse Campanile hotels blijven gewoon onder deze vlag draaien, laat Blaauw weten. Antwerpen was geen typisch Campanile hotel met een eigen restaurant. Dit hotel is redelijk eenvoudig om te turnen. Daarnaast komen er veel Nederlanders die het merk Golden Tulip goed kennen,’ verklaart Blaauw deze rebrand.

Van Qbic naar Golden Tulip

Moederbedrijf Louvre (onderdeel van Starwood Capital) streeft voor Golden Tulip naar een gelijke verhouding tussen eigen hotels, management hotels en franchise hotels. Blaauw spreekt de verwachting uit dat er dit jaar nog zo’n vijf franchisehotels bijkomen.

Daarnaast wordt begonnen met het nieuwe hotel op de luchthaven van Eindhoven. Hier wordt een nieuw hotel gebouwd met 120 kamers bovenop de vertrekhal. Dit zou in eerste instantie een Qbic-hotel worden, maar eigenaar Eindhoven Airport heeft eind vorig jaar een contract gesloten met Golden Tulip voor een Tulip Inn. Dit hotel gaat naar verwachting begin 2013 open.

Reageer op dit artikel