nieuws

Nederlandse gm: ‘Prijsdumpen door tophotels Egypte

Hotel

Hotels in de Egyptische toeristenoorden Sharm El Sheikh en Hurghada draaien nog steeds ver onder normaal niveau sinds de demonstraties en het vertrekt uit Caïro van ex-president Hosni Mubarak. De Nederlanderse general manager in Egypte, Maurice de Rooij, meldt dat diverse tophotels prijzen dumpen om nog maar iets van het seizoen te maken.

Nederlandse gm: ‘Prijsdumpen door tophotels Egypte

Sharm El Sheikh trekt langzaam weer aan maar het seizoen is verloren, zo laat De Rooij, gm van Coral Beach Rotana Resorts in Sharm El Sheikh, weten. Met name het wegblijven van Russische gasten zorgt voor veel lege hotelkamers.

‘De hotels hebben sinds februari nauwelijks gedraaid. Misschien rond de 10 procent bezetting. Alleen de toeristen uit Engeland blijven komen. Vijfsterrenhotels all inclusive dumpen de prijzen tot 20 US dollar per nacht’, aldus De Rooij.

De Nederlandse general manager meldt dat er in februari 211.000 toeristen Egypte hebben aangedaan. Vorig jaar waren dat er 1,1 miljoen. Egyptische autoriteiten hebben laten weten dat de opbrengsten uit toerisme dit jaar zeker 25 procent lager uitvallen. De Rooij spreekt van een voorzichtige schatting en denkt zelf dat de afname flink meer zal zijn.

‘Het zal zeker nog wel tot september, wanneer de verkiezingen zijn, duren voordat het weer terug is op normaal niveau. Veel toeristen hebben inmiddels een alternatief gezocht in landen als Turkije, Spanje, Bulgarije en Thailand. Vooral Thailand gaat profiteren van de Russische toerist. Egytpe trekt jaarlijks normaal 2,8 miljoen toeristen uit Rusland. De Russen zijn belangrijk voor ons’, aldus De Rooij.

De Rooij zegt dat de resorts aan de Rode Zee veilig zijn en hij hoopt op een terugkeer van toeristen. Rond zijn eigen hotel zijn het vooral cameraploegen die voor beweging zorgen. Dit vanwege het feit dat de villa van de verdreven president Mubarak op steenworp afstand ligt van het hotel van De Rooij.

Reageer op dit artikel