nieuws

1,5 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Hotel

Naar verwachting trekken zo’n 1,5 miljoen Nederlanders er tijdens de krokusvakantie een paar dagen op uit. Dat is ongeveer net zo veel als vorig jaar. Bijna de helft hiervan blijft in eigen land, 800.000 mensen gaan naar het buitenland.

1,5 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie

Dit zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

In een groot deel van het land zijn de scholen volgende week gesloten. In sommige regio’s valt de voorjaarsvakantie net iets later. Zo viert het zuiden met het oog op carnaval later vakantie en wijken ook de regio’s Den Haag en Rotterdam af.

De krokusvakantie wordt zo over drie weken gespreid. Volgende week gaan ongeveer 750.000 Nederlanders op vakantie. De andere 750.000 vakanties worden in de twee weken daarna gehouden.

Reageer op dit artikel