nieuws

Balkenende door rellen vast in hotel

Hotel

Premier Jan Peter Balkenende kan vooralsnog zaterdag zijn hotel in het Canadese Toronto niet uit wegens rellen voor de deur.

Balkenende door rellen vast in hotel

In Toronto vindt dit weekeinde de G20-top plaats van de twintig belangrijkste economieën ter wereld. Bovendien was er nabij de stad vrijdag en zaterdag een G8-top, een bijeenkomst van de acht belangrijkste landen.

Zaterdagmiddag (lokale tijd) viel een grote vreedzame demonstratie uiteen. Een groep anti-globalisten zocht vervolgens de confrontatie met politie en ME bij het hotel waar behalve Balkenende meerdere wereldleiders verblijven. Enkele auto’s gingen in vlammen op en ruiten sneuvelden.

Balkenende woont zaterdagavond (lokale tijd) het G20-diner bij. Voorafgaand daaraan had hij bilaterale gesprekken gepland, ook buiten het eigen hotel.

Reageer op dit artikel