nieuws

‘Hotelovernachting in stad in opkomst

Hotel

Een hotelovernachting in de stad is in opkomst. Dat zegt directeur Jos Vranken van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Volgens Vranken is vakantie in eigen land aan een comeback bezig.

‘Hotelovernachting in stad in opkomst

Vranken meldt dat een hotelovernachting in de stad in opkomst is, zonder overigens cijfers te nomen. ‘Maastricht is al jaren een populaire bestemming voor een stedentrip’, aldus Vranken in De Telegraaf.

De toeristische voorman zegt dat vakantiegangers in 2010 35 miljard euro uitgaven. ‘Waarvan 20 miljard door Nederlanders. Het gaat dan niet alleen om vakanties, maar ook om dagjes uit. Die bestedingen zorgen bijvoorbeeld voor meer werkgelegenheid’ aldus Vranken.

De comeback van vakantie in eigen land wordt mede veroorzaakt door de economische crisis. Nederlanders kiezen vaker voor een korte vakantie in eigen. Gezinnen kiezen daarbij vaak voor een bungalow. Koppels voor een hotel.

Volgens Vranken vergeten Nederlanders wel eens hoe mooi hun eigen omgeving is. ‘De rijkdom ligt voor het oprapen, alleen hebben we het vaak niet door. We moeten dit met elkaar meer beseffen, dan krijgen we niet alleen revival van Delfts blauw, maar ook van Nederland als vakantieland’, aldus Vranken.

Reageer op dit artikel