nieuws

Hotels zaaien over 30 km klaprozen in

Hotel

Zestien hotels in het Limburgse Heuvelland hebben over een lengte van 30 kilometer miljoenen klaprozen ingezaaid. Dit Rode Pad moet gasten trekken die het landschap op een bijzondere manier kunnen ervaren.

Hotels zaaien over 30 km klaprozen in

De zestien hotels zijn verenigd in De Heuvellandhotels. De klaprozen zijn natuurlijk zo ingezaaid dat de route alle hotels aandoet. De route langs de miljoenen klaprozen is omgedoopt tot ‘Het Rode Pad’. Er is meer dan 70 kilo klaprooszaad gebruikt.

‘Met name wandelaars en fietsers volgen de route langs kilometers lange stroken van bloeiende klaprozen. Van hotel naar hotel,’ zegt Bert Stoot, woordvoerder namens de zestien kleinschalige hotels.

Het Rode Pad is vorig jaar voor het eerst ingezaaid en was zo succesvol dat het dit jaar is herhaald. De hotels ontwikkelen er ook dit jaar weer diverse arrangementen omheen, met name in de bloeimaand juli.

Zestien hotels

Hotels die deelnemen zijn In den Roden Leeuw van Limburg, Wittem, Hotel Creusen, Epen, Hotel Brull, Mechelen, Hotel Berg en Dal, Epen, Hotel Gulpenerland, Gulpen, Landhotel Heuvelzicht in Schin op Geul, Hotel Berghoeve, Epen, Hostellerie The Kings Head Inn, Voeren (B), Hotel Mergelland, Lemiers, Hotel Bergrust, Bemelen, Hotel Hoeve de Plei, Mechelen, Hotel Vijlerhof, Vijlen, Hotel Ons Epen, Epen, Hotel Wippelsdaal, Margraten, Hotel Gerardushoeve, in Heijenrath en Hotel Ons Krijtland in Epen.

Reageer op dit artikel