Meivakantie boven verwachting goed

Meivakantie boven verwachting goed

De pret- en bungalowparken in Nederland hebben tijdens de meivakantie boven verwachting veel bezoekers binnen gehad. Vooral vorige week waren er veel bezoekers omdat de pretparken niet hoefden te concurreren met een dagje strand, zo blijkt uit een telefonische rondgang langs verscheidene pret- en vakantieparken.

‘Het zijn geweldige weken geweest’’, jubelde een woordvoerder van het vakantieparkbedrijf Landal. ‘Het weer heeft een enorm handje geholpen.’ Bij Landal waren vele parken uitverkocht, met name op de Veluwe, aan de kust en op de eilanden. De bezoekersaantallen waren hoger dan vorig jaar. Voor Hemelvaart en het pinksterweekend verwacht het park eveneens veel gasten.

Center Parcs

Ook concurrent Center Parcs is zeer tevreden over de drukte in de meivakantie. Met name het eerste weekeinde was het druk. In de tweede vakantieweek waren de parken voor 90 procent gevuld. Bij Center Parcs was het weer geen grote factor van belang: ‘Veel mensen boeken vaak van tevoren op basis van schoolvakanties en niet zo zeer op basis van weersverwachtingen’, aldus een woordvoerster.

Een zegsman van vakantie- en attractiepark Duinrell reageert erg tevreden, maar vond het wel jammer dat Pasen zo dicht op de meivakantie viel, zodat het nu slechts één periode druk werd. ‘Door het weer kwamen veel recreanten met tenten of caravans naar het park. Dit weer is uniek voor de sector. Ook Pinksteren en Hemelvaart worden ongetwijfeld goed als het weer meewerkt’, aldus de woordvoerder.

Efteling versus strandbezoek

Bij de Efteling spreekt een woordvoerster van een ‘gezellige bedrijvigheid’ de afgelopen drie vakantieweken. ‘De belangstelling in de meivakantie is volgens verwachting verlopen’, aldus een woordvoerster. In de eerste week leek de Efteling het door het warme weer nog te moeten afleggen tegen strandbezoeken. ‘Het was de eerste twee weken wel erg druk, maar de derde week was helemaal boven verwachting, omdat het iets minder warm was.’

Een woordvoerster van pretpark Walibi heeft het over een ontzettend goede belangstelling tijdens de vakantieweken. Volgens haar komt dat niet alleen door het weer, maar ook door de campagne rond de nieuwe achtbaan. Opvallend was het relatief hoge aantal schoolreisjes in de tweede week van de meivakantie.

Ook bij de dierentuinen alleen maar blije gezichten. Een woordvoerster van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zegt vele juichende verhalen te horen over grote bezoekersaantallen. ‘Het waren succesvolle weken.’