nieuws

Overval op hotel, gasten geëvacueerd

Hotel

De politie heeft het Damrak in Amsterdam zaterdagochtend vroeg een tijdlang afgesloten nadat een hotel in de straat was overvallen. Het gaat om het Oranje Tulp hotel, een tweesterren budgethotel met 16 kamers.

Overval op hotel, gasten geëvacueerd

Bij de overval, die rond half zeven in de ochtend plaatsvond, is niemand gewond geraakt. Agenten hebben een tijdlang het Oranje Tulp hotel doorzocht omdat zij vermoedden dat de overvaller nog binnen was. Dat bleek niet zo te zijn.

De politie heeft sporenonderzoek in het hotel gedaan en getuigen gehoord. De gasten zijn tijdelijk elders ondergebracht, zo meldt de Amsterdamse zender AT5.

Victoria Hotel

Een getuige vertelt tegen de zender dat hij een arrestatieteam van 10 tot 12 agenten naar binnen zag gaan. Even later werden de gasten geëvacueerd in groepjes van 2 tot 3. Waarschijnlijk zijn zij ondergebracht in het luxere Victoria Hotel, ook gelegen aan het Damrak.

De drukke toeristenstraat tussen Dam en Centraal Station werd vanwege de doorzoeking afgesloten voor verkeer en trams werden omgeleid. Een helikopter hield toezicht vanuit de lucht. Rond negen uur gaf de politie het Damrak weer vrij. Hoe de overval is gepleegd is niet duidelijk.

Reageer op dit artikel