nieuws

Vakantie in eigen land minder populair

Hotel

Zo’n 72 procent van de Nederlanders wil komende zomer op vakantie gaan. 13 Procent twijfelt nog en 15 procent geeft aan waarschijnlijk niet te gaan. De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Plannen voor vakantie in eigen land nemen af.

Vakantie in eigen land minder populair

Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen ligt iets hoger dan vorig jaar, toen 71 procent aangaf op vakantie te willen gaan. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO research begin april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Ruim 8 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er ruim honderdduizend meer dan vorig jaar. Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk (1,6 miljoen), Spanje (850.000) en Duitsland (800.000) het meest populair. Spanje, Groot-Brittannië en België laten de meeste groei zien. Het aantal plannen voor een verre reis is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk gedaald.

Na twee jaar van groei is de belangstelling voor een vakantie in eigen land met zo’n één procent licht gedaald (ongeveer 30.000 minder plannen). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo’n 2,8 miljoen Nederlanders. Meest populaire bestemmingen in eigen land zijn Gelderland, Limburg en Drenthe.

NBTC-NIPO Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van ruim 7.500 Nederlanders. Het ging daarbij om vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode.

Reageer op dit artikel