nieuws

Gezinnen weten niet wat vakantie kost

Hotel

Ruim 80 procent van de Nederlandse gezinnen weet pas achteraf hoeveel hun vakantie in totaal heeft gekost. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek. Over dagelijkse uitgaven wordt nauwelijks nagedacht.

Gezinnen weten niet wat vakantie kost

Het onderzoek is gedaan door CentiQ, wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om de consument te informeren over geldzaken.

Voor een kwart van deze gezinnen pakt de vakantie gemiddeld 20 procent duurder uit. Driekwart van de Nederlandse gezinnen heeft voor vertrek geen idee hoeveel ze gaan uitgeven. Ook over de dagelijkse uitgaven wordt nauwelijks nagedacht.

Een op de tien gezinnen houdt de uitgaven tijdens de vakantie dagelijks bij, een derde doet dat af en toe en de helft van gezinnen houdt helemaal niets bij.

Reageer op dit artikel